ZONGULDAK / ALAPLI - Alaplı İmam Hatip Ortaokulu

Alaplı İmam Hatip Ortaokulu

TEPEKÖY MAH. GENERAL TAHSİN YAZICI SK. NO: 28 ALAPLI / ZONGULDAK
Vizyon
Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarını gerçekleştirirken, kültürel mirasına sahip çıkabilen, hayatı yorumlayabilen, insanlarla barışık, hayatta ayakları üzerinde durabilmeyi başarabilecek zihin olgusuna sahip, problemlere çözüm üretebilen, dini asıl kaynaklarından yola çıkarak öğrenen ve öğreten, dini bilimsel araştırmaya dayalı olarak anlayan ve yorumlayan, yapıcı eleştirilere ve farklı görüşlere saygı duyan, bilgiyi içselleştirerek kendini geliştiren ve erdemli olmaya çaba gösteren, teknolojiyi imkanları ile geçmişin kültürel zenginliğini harmanlayıp çağın ötesini hedefleyen, sürekli gelişmeye açık olmanın gerekliliğine inanan, birikimini insanlığa hizmet amacıyla toplumla paylaşabilen bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Her şeyde insanı temel değer olarak ele alan, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan, milli ve manevi değerlerine saygılı, sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, dinini doğru öğrenen ve doğru temsil yeteneğine sahip, inançlı, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek.
08.30 - 15.00
Arapça, İngilizce